Продавав вигадані телефони: в Одесі затримано інтернет-шахрая

Чоловік просив передплату в розмірі 500 гривень з одеситів, а потім зникав

Одеська поліція викрила злочинну схему, в якій один чоловік ошукав дев'ятьох людей, виманюючи в них гроші через інтернет. За такі дії йому загрожує штраф від 51000 гривень або до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Історія шахрайства розпочалась, коли зловмисник розмістив оголошення про продаж вживаного мобільного телефону на популярному вебресурсі. Він посилався на фотознімок, який завантажив з Інтернету, та за допомогою мобільного додатку спілкувався з потенційними покупцями. Злочинець просив передоплату в розмірі 500 гривень та надсилав реквізити банківської картки для оплати, але фактично не мав наміру виконувати свої зобов'язання. Коли люди надсилали гроші, зловмисник припиняв з ними будь-який контакт.

Жертви шахрайства звернулися до поліції, яка провела досудове розслідування. Правоохоронці змогли встановити особу зловмисника та вилучили у нього мобільний телефон з доказами його злочину.

За наявності достатніх доказів, слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 та 2 ст. 190 КК України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали одесита, який винен у кількох майнових злочинах. Він ошукав десятьох співмістян на продажі недійсних талонів на пальне та викрав з парадної прилади зв’язку.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сборы на армию

4 липня 2023, 16:07

Мошенник на армии Линькевич Владислава Александровна из Одессы. Сейчас проживает или в Румынии или в Турции. Регулярно собирает на помощь то российской то украинской армии. Суда по ее страничкам в инстаграм, сборы идут успешно. Везде подписывает себя как косметолог Сейчас с гражданином турции открыла сбор через рассылку по мейлам иностранных компаний

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися