Пропонувала 600 доларів, а заплатить вдвічі більше: на Одещині жінку засудили за пропозицію хабаря

Одеситка намагалася всунути хабар до бронежилета прикордонника

На Одещині 46-річна жінка пропонувала хабаря прикордоннику, щоб він пропустив її військовозобов’язаного чоловіка за кордон. Суд обрав покарання для жінки у вигляді штрафу.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

На пункті пропуску "Старокозаче" у Білгород-Дністровському районі жінка з Одеси звернулася до працівника Державної прикордонної служби з проханням пропустити її чоловіка за кордон. У зв'язку з воєнним станом в Україні, чоловіку було заборонено покидати країну. Одеситка пропонувала працівнику грошову винагороду в розмірі 600 доларів США за безперешкодний виїзд. Однак він відмовив та попередив її про кримінальну відповідальність за хабарництво.

Не зупинившись на цьому, жінка намагалася навмисно передати гроші правоохоронцеві, поклавши їх до його бронежилета. Працівник прикордонної служби негайно повідомив своїх керівників та правоохоронців про цей випадок. Поліцейські вилучили гроші, які були передані посадовцю як хабар, і вони були додані до матеріалів кримінального провадження як речові докази. Жінку, згідно з рішенням суду, було поміщено під цілодобовий домашній арешт.

Правоохоронні органи передали до суду обвинувальний акт і угоду про визнання вини, яку укладено між прокурором та підозрюваною. Суд затвердив угоду та призначив жінці штраф в розмірі 17000 гривень, що становить 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також суд вирішив конфіскувати 600 доларів США, передані як хабар, в дохід держави.

Нагадаємо, що на Одещині під час процедури оформлення автомобіля Ford для виїзду з України, один з пасажирів представив паспорт з підробками відміток прикордонної поліції Молдови. Прикордонники виявили фальшивку та відмовили в пропуску через кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися