На Одещині жінка виростила "для себе" 200 кущів снодійного маку

За незаконний посів понад 100 кущів снодійного маку настає кримінальна відповідальність

На Одещині викрили 56-річну жінку у незаконному вирощуванні снодійного маку. Наркоплантація може обернутися для неї покаранням від штрафу до обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Жінка повідомила, що виростила рослини нібито для використання у побутових цілях. Втім це не звільняє її від відповідальності. Слідчі вилучили з маєтку жінки майже 200 кущів рослин з наркотичним вмістом і внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В рамках кримінального провадження речові докази поліцейські скерували на експертизу. За її результатами буде вирішуватися питання щодо повідомлення фігурантці про підозру.

За вирощування рослини жінці загрожує штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 8500 гривень) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Правоохоронці наголошують, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів", вирощування маку снотворного допускається для промислових цілей. За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до ста рослин настає адміністративна відповідальність, Якщo ж кількість рoслин снотворного маку перевищує сто – настає кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліцейські звернули увагу на підозрілих чоловіків, які намагалися швидко відправити щось через поштомат. Побачивши наявність поліції, обидва чоловіки стали нервувати та виявляти ознаки хвилювання. Вони не бажали відповідати на запитання та намагалися уникнути затримання.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися