Шахрайство через BlaBlaCar: зловмисник виманив гроші у пасажирки

Зловмисник з Ізмаїла виманив гроші у мешканки Луцька

Мешканця Одеської області було викрито у шахрайстві. Зловмисник розмістив фальшиве оголошення на BlaBlaCar, пропонуючи послуги перевезення пасажирів власним автомобілем. Чоловікові було пред'явлено обвинувачення за статтею 190 Кримінального кодексу України, за що йому загрожує штраф або обмеження волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Зловмисник пообіцявши відвезти до Дніпра 30-річну жительку Луцька, взяв повну передоплату на банківську картку в розмірі 2000 гривень, після чого припинив будь-який контакт з нею. 

Поліція Луцька отримала заяву від потерпілої жінки та розпочала розслідування. Виявилося, що зловмисник, з яким спілкувалася постраждала, знаходився в Ізмаїлі на Одещині. Луцькі правоохоронці передали цю інформацію колегам з Ізмаїла, які змогли встановити місцеперебування та особу шахрая.

Під час обшуку у фігуранта було вилучено його телефон та картки мобільних операторів, що використовувалися ним для злочинних дій. Чоловік визнав свою провину.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Правопорушнику загрожує покарання штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 51000 гривень, або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Одеська поліція викрила злочинну схему, в якій один чоловік ошукав дев'ятьох людей, виманюючи в них гроші через інтернет. За такі дії йому загрожує штраф від 51000 гривень або до трьох років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися