В Одесі затримали ворожого агента, який "зливав" дані про оборону міста

Зрадник передавав інформацію про результати ракетних обстрілів, щоб корегувати нові атаки

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради. Чоловік добровільно погодився на співпрацю зі співробітником фсб рф.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За його завданням він розвідував місця дислокації об’єктів енергетичної інфраструктури та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу на Одещині, які виготовляють оборонну продукцію для потреб ЗСУ. Також агент передавав інформацію про результати ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури задля її повторного ураження і остаточного виведення з робочого стану.

Матеріал з географічними координатами інформатор передавав через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісів, для подальшого корегування ракетних ударів ворогом. Крім того, шанувальник "руського миру" розсилав своїм знайомим у месенджері повідомлення, у яких виправдовував російську агресію. Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами листування з агресором та вибухівку. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове розслідування щодо агента російського ФСБ, який активно займався збором розвідданих про нові підрозділи Сил оборони України. Його затримали працівники СБУ під час спецоперації в Одесі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися