Шкода довкіллю на півмільйона грн: на Одещині судитимуть видобувачів піску

Зловмисники незаконно видобували корисні копалини в Одеській області на площі 72 га

На Одещині Спеціалізована екологічна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які незаконно добували корисні копалини в промислових масштабах, відмиваючи гроші. Зловмисники  видобували пісок поблизу села Кучурган в місцевих родовищах.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, четверо місцевих мешканців без необхідних дозволів організували незаконний видобуток піску з родовища біля с. Кучургани Роздільнянського району. Отримані копалини вони подальше "легалізували" через компанії, що займаються продажем будівельних матеріалів в Одесі та області.
picture

Під час чергової спроби реалізувати 400 тонн незаконно видобутого піску, зловмисників було затримано “на гарячому”. Попередні розрахунки показують, що завдана довкіллю шкода становить понад півмільйона гривень. Пісок видобувався на площі 72 га.
picture

Нагадаємо, що 64-річний директор комунального підприємства з Одеської області, своїми діями забруднював довкілля та завдав державі збитків у розмірі понад 700 тисяч гривень. За це йому загрожує до п'яти років ув'язнення.

Також зазначимо, що влучання БПЛА в рекреаційну зону Одеси призвело до збитків у розмірі понад три мільйони гривень для навколишнього середовища.19 квітня БПЛА атакував об'єкт рекреаційної інфраструктури Одеси. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися