"Автомат з набоями він знайшов, а ніж отримав у подарунок": на Одещині судитимуть чоловіка

У багажному відділенні знайшли автомат Калашникова АКС-74 і під водійським сидінням – ніж

Поліцейські судитимуть 29-річного жителя Білгород-Дністровського району за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Крім того, він скоїв низку адміністративних правопорушень, зокрема керував автомобілем у нетверезому стані.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Чоловік, рухаючись за кермом автомобіля і помітивши поліцейських, різко змінив напрямок руху, аби уникнути з ними зустрічі. Правоохоронці наздогнали керманича і з’ясували, що він нетверезий. На вимогу пред’явити посвідчення водія та реєстраційний документ на автомобіль 29-річний чоловік відмовився, більше того, він намагався покинути машину, лаявся та провокував поліцейських на бійку.

Правоохоронці виявили у кишені його куртки 17 набоїв калібру 5,45 мм. А в ході огляду автомобіля у багажному відділенні знайшли автомат Калашникова АКС-74 і під водійським сидінням – ніж. Автомат Калашникова належить до категорії бойової нарізної вогнепальної зброї, набої є бойовими припасами до даного автомата, а ніж – належить до категорії контактної короткоклинкової холодної зброї колючої дії. 

Як пояснив чоловік, автомат з набоями він знайшов, а ніж отримав у подарунок. Максимальне покарання, що передбачено санкціями статті, – позбавлення волі на строк до семи років. Окрім цього, правоохоронці склали адміністративні матеріали відносно правопорушника за керування автомобілем у стані сп’яніння. Максимальне покарання, яке передбачене за ці правопорушення - накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліцейські затримали чоловіка, який торгував небезпечними бойовими припасами. Він знайшов через Telegram-канал покупця і збув йому за п’ять тисяч гривень дві гранати із запалами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

11 липня 2023, 09:38

В стране боевые действия, как еще защищаться? Нет чтобы снять отстрел в картотеку, они разоружают людей. Закона об оружии толком нет, а сами не защищают- все оккупированные регионы тому доказ, и тысячи замученных и убитых граждан! Не свободные люди не имеют оружия, как рабы!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися