“Відмазував” за 8000 доларів: в Одесі затримали чоловіка, який був у змові із посадовцями ТЦК

Які саме посадовці Одеського ТЦК причетні до корупційної схеми, наразі встановлює слідство

В Одесі поліцейські разом зі співробітниками СБУ викрили та затримали 34-річного одесита за сприяння незаконному виїзду військовозобов’язаних за кордон. За такі послуги він брав 8 тисяч доларів та був у змові із посадовцями Одеського обласного ТЦК СП.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Виконуючи вказівки наразі невстановлених посадовців з Одеського ТЦК, фігурант мав шукати зацікавлених у виїзді за кордон військовозобов’язаних чоловіків та пропонувати їм свої “послуги”. Правоохоронці встановили, що зловмисник знайшов потрібного йому “ухилянта” та під час зустрічі отримав хабаря у розмірі 7 тисяч доларів США та 40 тисяч гривень. За такі гроші він зобов’язувався надати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії із позначкою щодо непридатності до військової служби, що надає право законно перетнути державний кордон України.

Фігуранта відразу затримали в процесуальному порядку. На підставі зібраних доказів слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили йому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у незакінченому замаху у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що рішенням ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України було звільнено з посади скандального начальника Одеського обласного ТЦК СП Євгена Борисова. Коли буде призначено нового голову ТЦК СП на Одещині та хто саме це буде наразі невідомо.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися