8 тисяч доларів і за кордон: на Одещині викрили злочинну схему виїзду

Зловмисники організували “ланцюжкову” схему та передавали “клієнтів” один одному

На Одещині поліція затримала групи зловмисників, які займалися організацією незаконного вивезення осіб за кордон в обхід пунктів пропуску. За такі дії їм загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними поліції, ця група зловмисників порушувала законодавство України, ігноруючи вимоги щодо правового режиму воєнного стану. Вони організували злочинну схему, щоб незаконно вивезти призовного віку громадян з України, уникнувши пунктів пропуску. Цей нелегальний канал перетину кордону коштував “ухилянтам” вісім тисяч доларів США. Організатори схеми віком від 33 до 55 років, походили з Харкова, Одеси та Арциза.

Під час розслідування було встановлено, що зловмисники працювали у спеціальному ланцюжку. Кожен з них забезпечував безперешкодний трансфер "клієнтів" по визначеній ділянці дороги до кордону. За ці послуги вони отримували великі суми грошей. Один зловмисник організовував переїзд з Одеси до Сарати, інший – до Арциза, і так далі, передаючи людей від одного до іншого, поки не досягали кордону.
picture

За місцями мешкання організаторів схеми, та у транспортних засобах, якими вони користувалися,  правоохоронці провели обшуки, вилучили мобільні телефони, ноутбук, банківські картки та інші речі, що становлять інтерес для слідства. На підставі зібраних доказів їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 32-річний українець вступив у шлюб з 56-річною жінкою, яка мала інвалідність, з метою виїзду за кордон. Однак, їх плани розкрилися під час спроби перетнути кордон на одному із пунктів пропуску на Одещині.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися