На Одещині судитимуть водія “Мерседеса” за ДТП в якому постраждала велосипедистка

Водій поїхав з місця ДТП не переконавшись, що з жінкою все гаразд

Поліція завершила розслідування, щодо аварії, в результаті якої 56-річна жінка отримала серйозні тілесні ушкодження. Подія сталася у березні цього року у селі Випасне Білгород-Дністровського району.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час розслідування встановлено, що 21-річний водій автомобіля Mercedes-Benz здійснив маневр випередження велосипедистки не переконавшись у його безпечності. В результаті, жінка була зчеплена дзеркалом автомобіля, впала та отримала серйозні ушкодження голови, ключиці, ребер та грудної клітки. Попри це водій не зупинився та продовжив свій рух далі. 21-річного винуватця аварії було затримано того ж дня. За його словами він побачив що зачепив жінку, але подумав, що з нею все гаразд тому й не зупинявся.

Яке покарання чекає на водія

Правоохоронці склали адміністративні матеріали, а суд призначив штраф у розмірі 3400 гривень. Крім того, розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил безпеки дорожнього руху за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 85000 гривень, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
picture

Нагадаємо, що сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода на перехресті вулиць Заболотного та Добровольського в Пересипському районі Одеси. Жінка потрапила під колеса вантажівки та загинула.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися