На Одещині чоловік виростив “для власного споживання” понад 500 кущів снодійного маку

“Наркоаграрію” загрожує до семи років позбавлення волі

На Одещині правоохоронці викрили незаконне вирощування снодійного маку на ділянці у 56-річного жителя Білгород-Дністровського району. За такі дії йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними співробітників кримінальної поліції, житель одного з сіл Татарбунарської територіальної громади займався незаконною діяльністю. Під час санкціонованого обшуку, проведеного на його місці проживання, правоохоронці виявили 531 рослину снодійного маку. За словами чоловіка, він вирощував їх для власних побутових потреб.

В рамках провадження, розпочатого за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, рослини правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. За його результатами буде вирішуватися питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Згідно з чинним законодавством, за  незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку у кількості від п'ятисот і більше рослин передбачене покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років, — йдеться в повідомленні.

picture
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" від 06.05.2000  № 770 (зі змінами), обіг рослин виду мак снотворний допускається для промислових цілей. За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин настає адміністративна відповідальність, передбачена статтею 106-2 КУпАП. Якщо ж кількість рослин снотворного маку перевищує сто – настає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 310 ККУ.

Нагадаємо, що на Одещині викрили 56-річну жінку у незаконному вирощуванні снодійного маку. Наркоплантація може обернутися для неї покаранням від штрафу до обмеження волі.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

15 липня 2023, 16:13

зеленський і вся верховна банда влада наркомани і кришують нарко трафік в Україні так їм нічого!!! а людина для себе посіяла мак як це робили з прадавніх часів щоб зібрати насіння, а решту викинути так сразу ти злочинець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися