Просив допомоги та їхав геть: в Одесі чоловік виманив у перехожих сім велосипедів

За скоєне чоловіку загрожує від 51 тисячі гривень штрафу до 3 років позбавлення волі

В Одесі поліцейські викрили чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів сімома велосипедами перехожих. Він просив двоколісники у незнайомців, щоб нібито наздогнати приятеля та забрати у нього забуту річ, а щойно сідав за кермо – миттю зникав у невідомому напрямку. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

30-річний містянин викрадав велосипеди серед дня на вулицях Хаджибейського району Одеси.  Загалом він завдав потерпілим матеріальних збитків на суму більше 14-ти тисяч гривень.Чужі велосипеди правопорушник встиг продати, але правоохоронці розшукали їх та повернули власникам.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині викрили жителя Подільщини, який намагався викрасти автомобіль односельця. 57-річний зловмисник спокусився легковим автомобілем, коли потерпілий залишив його у своєму дворі із ключем у замку запалення, але на чужому транспорті далеко не доїхав.

Також поліція Одещини затримала киянина, який переодягнувся у жінку та викрав у одесита 500 тисяч доларів США. За попередньою інформацією, правопорушник – 36-річний житель столиці з кримінальним досвідом у вчиненні аналогічних злочинів.









Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися