В Одесі викрили бойовика російської "самооборони Криму": зрадник розчарувався в "ідеях руського міра"

Він охороняв "громадський порядок" під час проведення незаконного кримського "референдуму" 2014 року

На Одещині викрили кримського "самооборонівця". Чоловік наприкінці лютого 2014 року громадянин України долучився до лав незаконного збройного формування "Самооборона Криму".

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України. 

Зрадник був задіяний в охороні мітингів проросійських сил та блокував адміністративні будівлі у місті Судак Автономної Республіки Крим. "Самооборонівці" патрулювали вулиці міста та здійснювали незаконні перевірки документів громадян України й обшуки транспортних засобів.

Також "самооборонівці" охороняли громадський порядок під час проведення незаконного кримського "референдуму" 2014 року. Пізніше за свої "заслуги" перед окупантами підозрюваний отримав фейкову медаль "За захист Криму". 

Ще до початку повномасштабного вторгнення бойовик під виглядом переселенця з півдня України переїхав до Вінниччини, де проживали його родичі. За наявними даними, підставою для "переїзду" став конфлікт з ватажками угруповання.

Згодом він переїхав до Одеси, де "заліг на дно" і таким чином намагався уникнути правосуддя за свої злочини.

У ході контрдиверсійних заходів співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали за місцем тимчасового проживання. Під час обшуку у затриманого виявлено речові докази його злочинної діяльності, у тому числі медаль "за захист Криму" 2014 року.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує 15 років тюрми.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині затримали ворожого інформатора, який "зливав" до рф інформацію про оборону заводів в регіоні. Зрадником виявився працівник одного з місцевих заводів хімічної галузі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися