На Одещині три банди переправляли ухилянтів через державний кордон

Для конспірації своєї злочинної діяльності фігуранти використовували псевдоніми, підвісні автомобільні номери

На Одещині правоохоронці затримали три міжнародні злочинні угруповання, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України. Усього затримали десятьох правопорушників.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Наразі намагаються затримати ще одного, який переховується за кордоном. Було встановлено, що 11 осіб, четверо з яких – громадяни сусідньої держави, у складі трьох окремих груп  переправляли через державний кордон України чоловіків, яким заборонено виїзд за межі країни під час воєнного стану. У кожної групи була своя схема. 

Одні зловмисники забезпечували клієнтів пакетом документів про відрядження за кордон, який давав підстави для проїзду транзитного шляху до міста Рені Одеської області нібито з метою забору зернових культур, а далі відвозили їх до лінії розмежування кордону України з сусідньою державою. Інші правопорушники забезпечували ухилянтам переїзд за кордон на автомобілях, що нібито перевозили гуманітарний вантаж. Ще одні – відвозили призовників на автомобілях до кордону, а звідти пішки вели в сусідню країну стежками, в обхід пунктів пропуску.

Для конспірації своєї злочинної діяльності фігуранти використовували псевдоніми, підвісні автомобільні номери тощо.

Суму матеріальної винагороди за свої послуги вони визначали, в залежності від обставин переправлення – терміновості, кількості осіб, відстані маршруту. Стартувала вона від 3,5 доларів США. Для конспірації своєї злочинної діяльності фігуранти використовували псевдоніми, підвісні автомобільні номери.  За скоєне їм загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.  

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині поліція затримала групи зловмисників, які займалися організацією незаконного вивезення осіб за кордон в обхід пунктів пропуску. За такі дії їм загрожує до 9 років позбавлення волі.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися