Серія крадіжок на Одещині: що привласнили зловмисники

Мешканцям Одещини за такі дії загрожує до восьми років ув’язнення

На Одещині поліція викрила трьох чоловіків у скоєнні крадіжок гаджетів та причепа для мотоблока. Жертвами зловмисників стали жінки 37, 51 та 52 років з Розквітівської та Ширяївської об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Серед крадіїв був 24-річний чоловік, який натрапив на сумочку у траві біля подвір’я односельчанки. Він підхопив знахідку та не втримався від спокуси забрати мобільний телефон, що коштував 3000 гривень.

Ще один чоловік, 47 років, вирішив зайти до двору жінки, попросивши води. Однак, не дочекавшись відповіді господині, він помітив мобільний телефон на столі та негайно привласнив його, покинувши місце злочину.

Третій зловмисник – 64-річний чоловік – зайшов до двору односельчанки, коли тої не була вдома, та незаконно привласнив металевий причіпний пристрій до мотоблока. За його словами, він вирішив таким чином повернути собі борг, який винен був йому покійний чоловік жінки.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями під час досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури одному громадянину вже повідомили про підозру у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні аналогічного злочину й іншим двом чоловікам. Згідно з частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у Ширяївській, Березівській та Миколаївській громадах на Одещині сталася серія крадіжок, за які зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність. Правопорушники вкрали гроші, коштовності, мобільний телефон, шурупокрут та консерви.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися