Змовилась із “вором в законі”: в Одесі жінка намагалась “віджати” родинний бізнес

Правопорушники вчиняли погрози та фізичне насильство, намагаючись захопити бізнес одеських підприємців

У Одесі виявлена злочинна група, яка спробувала "віджати" родинний бізнес одеських підприємців, погрожуючи та вчиняючи збитки. Правоохоронці повідомили про підозру учасникам злочинної схеми, яка була організована знайомою підприємців, яка раніше брала участь у справах родинного бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Після невдалої спроби здобуття контролю над бізнесом, жінка звернулася за допомогою до кримінального авторитета, який мав вплив у кримінальних колах. За допомогою кількох спільників, злочинці здійснювали тиски на кожного члена родини, змінюючи вимоги та погрози, а також відібрали автомобіль, гроші та побили голову сімейства погрожуючи зброєю. Під тиском, підприємці змушені були залучити підконтрольну особу до бізнесу, втративши контроль над ним.

Протягом оперативно-розшукових заходів поліція затримала двох членів злочинної групи, а також провела обшуки, вилучивши докази протиправних дій, що стали підставою для оголошення підозр замовниці та інших учасників злочину. Зловмисникам можуть бути звинувачені за кількома статтями Кримінального кодексу України, а саме:

  • ч. 1 ст. 255-3 (Звернення за застосуванням злочинного впливу), 

  • ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу), 

  • ч. 2 ст. 189 (вимагання), 

  • ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 

  • ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження),

  • ч. 1 ст. 187 (розбій).

Жінці загрожує позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією майна або без такої, “кримінальному авторитету” – до десяти років з конфіскацією майна, а їхнім спільникам – до восьми років з конфіскацією майна або без такої, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці затримали
“кримінального авторитета”, який перебував у санкційному списку РНБО. Фігурант наразі знаходиться в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а питання щодо його депортації вирішується.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися