Хабар за бюджетне місце в коледжі: в Одесі викрили працівника приймальної комісії

Чоловік вимагав від одеситки 2000 доларів, щоб зарахувати її сина на бюджет

В Одесі правоохоронці викрили службову особу одного з коледжів за отримання хабаря. За це чоловік обіцяв матері абітурієнта зарахувати її сина на бюджетну форму навчання. За такі дії йому загрожує до 4 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Згідно з отриманою інформацією, до фахівця зі сприяння працевлаштування випускників, що входив до складу приймальної комісії навчального закладу, звернулася мати дев’ятикласника, яка висловила бажання, щоб її син вступив до коледжу на бюджетну форму навчання. Тоді, чоловік запропонував їй неправомірну вигоду за забезпечення безперешкодного вступу абітурієнта.

В обмін на 2000 доларів США, правопорушник пообіцяв допомогти юнакові підвищити його бали під час вступних випробувань та забезпечити йому зарахування на бюджетну форму навчання.

Поліцейські затримали чоловіка безпосередньо після того, як він підтвердив результати вступних випробувань стосовно абітурієнта та отримав другу частину неправомірної вигоди. За даним фактом, правопорушнику оголошено про підозру, і йому загрожує кримінальна відповідальність від штрафу до позбавлення волі на 4 роки.

Нагадаємо, що в Одесі поліція викрила у корупції лікаря-офтальмолога. Вона поставила призовникові вигаданий  діагноз під час проходження військово-лікарської комісії за надання хабаря у розмірі п'ять тисяч доларів США.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися