“Вашій сестрі потрібна операція”: на Одещині шахраї виманили у літньої жінки понад 150 тис. грн

Зловмисники зателефонували мешканці Одещини та сказали, що її родичка потрапила у ДТП

На Одещині літня жінка стала жертвою хитрої шахрайської схеми, внаслідок якої зловмисники виманили у неї понад 150 тисяч гривень. Поліція затримала одного із чоловіків. За такі дії йому загрожує до трьох років.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Зловмисник зателефонував 63-річній жінці та представившись хірургом повідомив про необхідність негайної операції для її родички, яка потрапила у ДТП. Наполегливо стверджуючи про терміновість та необхідність 4000 доларів США, шахрай змусив жінку піддатися обману. Після цього до жінки прийшов його спільник, якому вона віддала 153 тисячі гривень.

Після оплати вона зателефонувала своїй сестрі. З'ясувалося, що та перебуває в безпеці вдома і жодної операції не потребує. Розуміючи, що стала жертвою шахраїв, жінка негайно повідомила про цей інцидент на лінію "102". 

Правоохоронці після ретельних розслідувань встановили, що до жінки по гроші ходив 43-річний житель Болградського району. Він дізнався про значну суму коштів у потерпілої та разом зі спільником вигадав план, як обманути жінку та заволодіти її грошима.

Злочинцям вдалося поділити здобуті кошти між собою, однак завдяки оперативним діям правоохоронців, одного з підозрюваних вдалося затримати. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі за шахрайство. Поліція продовжує розслідування для затримання іншого зловмисника та повернення викрадених коштів потерпілій.

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці викрили та затримали телефонних шахраїв. Вони діяли за схемою “ваша донька потрапила до лікарні та потребує термінової дорогої операції”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися