На Одещині засудили неповнолітню крадійку

Суд призначив 17-річній дівчині іспитовий термін в 1 рік

На Одещині суд виніс обвинувальні вироки двом особам, які здійснили крадіжки. 41-річний чоловік вчинив крадіжку з території двох домів, а 17-річна неповнолітня дівчина скоїла крадіжку у магазині.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Поліцейські з'ясували, що 41-річний зловмисник, який вже мав судимість за крадіжку та інші злочини, проник на територію двох будинків у Старомаяківській ОТГ та викрав звідти велосипед, інфрачервону лампу та навіть 71 домашню птицю. Потерпілим він завдав матеріальну шкоду на загальну суму 8300 гривень та 3160 гривень відповідно.

А неповнолітня дівчина, непомітно сховала до кишені дві пари навушників, косметичні та медичні товари з магазину у Стрюківській ОТГ. Власнику магазину була завдана матеріальна шкода на суму 857 гривень.

Завдяки зібраним поліцейськими доказам та досудовому розслідуванню, зловмисникам були висунуті обвинувачення за частинами 4 та 5 статті 185 Кримінального кодексу України, пов'язані з таємним викраденням чужого майна в умовах воєнного стану.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Розглянувши матеріали проваджень та дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав підсудних винними та засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі, а дівчину – до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині поліція викрила трьох чоловіків у скоєнні крадіжок гаджетів та причепа для мотоблока. Жертвами зловмисників стали жінки 37, 51 та 52 років з Розквітівської та Ширяївської об’єднаних територіальних громад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися