В Одесі суддя допомагав оформляти квартири померлих людей

Зловмисники незаконно заволоділи щонайменше 3 об’єктами нерухомості в Одесі

В Одесі затримали керівника апарату одного з райсудів міста. Він допомагав шахрайським методом заволодівати квартирами померлих громадян.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, керівник апарату суду, бувши одним із уповноважених підписувати електронні копії судових рішень, сприяв злочинній групі у заволодінні квартирами одиноких померлих громадян в Одесі. Він завантажував до Єдиного державного реєстру судових рішень неіснуючі рішення суду та видавав листи щодо їх наявності у суді. 

У такий спосіб, на підставі підроблених рішень суду, зловмисники незаконно заволоділи щонайменше 3 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму 1,6 млн гривень. Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на його майно. Стосовно організатора та членів злочинної групи слідство триває.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліцейські припинили діяльність двох кол-центрів разом із співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області.  Представляючись працівниками різних фінансових установ, у людей випитували конференційну інформацію щодо їх банківських карток та рахунків, і щойно отримавши від довірливих громадян необхідну інформації, списували з їхніх рахунків гроші.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися