“Думав не помітять”: в Одесі бухгалтер привласнив 10 млн гривень зарплат військових

Чоловік перевів 5 млн на свою власну картку та 5 млн на картки своїх знайомих

В Одесі бухгалтер військової частини став фігурантом схеми розкрадання державних коштів. Чоловік протягом трьох місяців перерахував велику суму грошей із зарплатного фонду військових на свою особисту банківську картку та картки своїх знайомих.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

В результаті цих незаконних дій, він заволодів понад 10 млн грн, призначених для виплат військовослужбовцям. Зловмисник перевів 5 млн на свою власну картку та 5 млн спрямовував на рахунки своїх знайомих.

Правоохоронці виявили, що бухгалтер створював платіжні відомості зі своїми анкетними даними та номерами банківських рахунків, які відсутні у списку військовослужбовців, для отримання додаткових нарахувань. Після чого він відправляв їх до фінансової установи, де кошти перераховувалися на його картку. Внаслідок цих маніпуляцій, бухгалтер привласнив понад 5 млн грн. Суми разових платежів варіювались від 98,500 грн до 550,000 грн.

Під час обшуків за місцем проживання та на робочому місці фігуранта, правоохоронці виявили майно, таке як автомобілі, ноутбуки, мобільні телефони та планшети, яке було придбані з привласнених грошей. Також, було виявлено гранату, яка схожа на бойову. Наразі її направлено на експертизу.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено до восьми років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На час слідства він перебуватиме під вартою, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що СБУ затримала місцевого ексдепутата на Одещині, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. Він викрав 15 земельних ділянок на загальну суму 15 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

2 серпня 2023, 13:09

А почему не расстрел??????????????????????????????????????????????????

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися