У центрі МВС на Одещині виявили автівку з бази "Інтерпол"

Автомобіль ввезли за кордону та зареєстрували у 2021 році

У  сервісному центрі МВС на Одещині виявили автівку, двигун якої був викрадено та це зафіксовано в міжнародній базі автомобілів “Інтерпол". Працівники сервісного центру МВС одразу ж проінформували поліцію й передали усі матеріали справи.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Автомобіль марки BMW 520І ввезли за кордону та зареєстрували в одному з сервісних центрів МВС на Кіровоградщині, у січні 2021 року. Через пів року власник надає довіреність іншій особі. Через два роки людина знаходить покупця та оформлює договір купівлі продажу в одному з приватних підприємств, адже в нього довіреність. Так до закладу у Чорноморську звернувся 22-річний мешканець Одеської області для перереєстрації автомобіля марки BMW 5201. Проте під час перевірки транспортного засобу за наявними базами було встановлено, що двигун цього авто викрадено.

Видача довіреності не означає передачу власності на автомобіль. Це лише право користуватися та розпоряджатися автомобілем (якщо це передбачено). Наявна багата судова практика у справах, коли покупці "по довіреності" намагалися в суді довести, що вони є власниками автомобіля. Верховний Суд чітко і неоднозначно пояснив — це не так. Тому довіреність не гарантує жодних прав власності для так званого покупця в даній ситуації. Мало того, власник завжди має можливість відкликати довіреність та вимагати повернення автомобіля, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до сервісного центру МВС у місті Подільськ, що на Одещині, звернувся чоловік для перереєстрації автомобіля марки "Mitsubishi Space Wagon". Він користувався та розпоряджався автомобілем за довіреністю. Але під час проведення перевірок за наявними базами було встановлено, що автомобіль значиться в міжнародній базі викрадених автомобілів “Інтерпол”.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися