В Одесі жінка обманом "заробила" на уявних вантажних перевезеннях

Зловмисниця просила аванс за послуги, а щойно клієнти перераховували гроші - блокувала їхні номери

В Одесі поліцейські викрили жінку у шахрайстві під виглядом вантажних перевезень. Вона ошукала 10 людей, збагатившись на них на кілька тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в одеській області. 

Ошукані на одній із популярних платформ онлайн-оголошень шукали операторів вантажних перевезень та потрапляли на одне й те саме оголошення. Представляючись адміністратором компанії, зловмисниця просила аванс за замовлені послуги, а щойно клієнти перераховували їй гроші - блокувала їхні номери.

В ході подальшого досудового розслідування правоохоронці встановили, що за цією злодійською схемою стояла 32-річна мешканка Пересипського району Одеси. За три дні жінці вдалося отримати від потерпілих загалом трохи більше ніж чотири тисячі гривень. У жінки вилучили телефон з доказами злочинної діяльності, у тому числі перепискою з потерпілими.

Наразі слідчі повідомили жінці про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Правопорушниці загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 тисячі до 68 тисяч гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині літня жінка стала жертвою хитрої шахрайської схеми, внаслідок якої зловмисники виманили у неї понад 150 тисяч гривень. Поліція затримала одного із чоловіків. За такі дії йому загрожує до трьох років.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися