В Одесі шахрайка напрошувалась в гості до літніх жінок та викрадала їхні гроші

Жінка завдала збитків потерпілим одеситкам на суму близько 28 тисяч гривень

В Одесі дві жительки Пересипського району, стали жертвами шахрайки. Правоохоронці затримали 43-річну жінку, яка вкрала майна на близько 28 тисяч гривень, втираючись в довіру до стареньких жінок. 

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Поліцейські з'ясували, що зловмисниця використовувала хитрий підхід. Вона наближалася до літніх жінок на вулицях та у вільному спілкуванні питала про їхніх родичів, становище та сімейний статус. Після цього вона починала вдавати, що добре знайома з кимось із їхніх знайомих та напрошувалась до них у гості.

Одна з таких зустрічей призвела до викрадення майна у 76-річної жінки, яка мешкала на вулиці Генерала Бочарова. Жінка заявила, що має багато боргів та злидні, і нерідко зазначала, що їй необхідна фінансова допомога.Коли літня жінка пішла робити чай, зловмисниця вкрала сумку з грошима та мобільним телефоном і зникла.

Ще одну 82-річну жертву зловмисниця знайшла на вулиці Махачкалинській. Так само вигадавши свої біди, вона вдалася до обману та вирішила виманити заощадження та коштовності. Пенсіонерка доброзичливо допомогла жінці, а відпустивши гостю, побачила, що та прихопила з собою мобільний телефон.

Загальний збиток, завданий жінкам, склав майже 28 тисяч гривень. Зловмисницю затримано, тепер її чекає відповідальність за крадіжки та шахрайство.

Співробітники територіального відділу поліції розшукали правопорушницю і на підставі зібраних в ході досудового розслідування доказів повідомили їй про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 190 КК України, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині літня жінка стала жертвою хитрої шахрайської схеми, внаслідок якої зловмисники виманили у неї понад 150 тисяч гривень. Поліція затримала одного із чоловіків. За такі дії йому загрожує до трьох років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися