На Одещині викрили шахраїв, які "заробили" на потребах для військових понад 20 млн гривень

Під час обшуків в Одеській, Харківській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській було виявлено значну кількість доказів

Нацполіція викрила організовану групу шахраїв, яка привласнила понад 20 млн грн під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для потреб військових. Зловмисники в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України.

Про це повідомляє Кіберполіція. 

Зловмисники отримували передплату за "замовлення", яке мало бути доставлено з-за кордону, але відразу після отримання грошей зникали, не збираючись виконувати свої обіцянки. Це дозволило їм привласнити кошти, які волонтери та військовослужбовці планували витрати на придбання необхідного обладнання.

Під час розслідування правоохоронці встановили членів злочинної групи, у тому числі організатора та трьох спільників. Зловмисники розміщували оголошення про продаж легкових автомобілів та квадрокоптерів для Збройних Сил України на відомих торгових платформах за значно заниженими цінами. Головними жертвами цієї схеми стали військові та волонтери. Після отримання грошей шахраї втрачали зв'язок з покупцями.

Під час обшуків в Одеській, Харківській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській було виявлено значну кількість доказів: 43 мобільних телефони, SIM-карти, 5 ноутбуків, 87 банківських карток та готівку. За попередніми оцінками, злочинці шахрайськими діями зуміли ошукати людей на суму понад 20 мільйонів гривень.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці проводять оперативні та слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності, та перевіряють причетність фігурантів до інших аналогічних злочинів.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині літня жінка стала жертвою хитрої шахрайської схеми, внаслідок якої зловмисники виманили у неї понад 150 тисяч гривень. Поліція затримала одного із чоловіків. За такі дії йому загрожує до трьох років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися