В Одесі затримали чоловіка, який знімав призовників з військового обліку: скільки коштувала "послуга"

Чоловік обіцяв охочим "вирішити питання" через військово-лікарську комісію

Прокуратура затримала одесита, який "заробляв" на призовниках. Він незаконно знімав їх з військового обліку для безперешкодного виїзду з України.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Чоловік обіцяв охочим "вирішити питання" через військово-лікарську комісію в одному із військкоматів міста шляхом постановлення неправдивого діагнозу та подальшого зняття із військового обліку у зв’язку із непридатністю до військової служби. Своїх "клієнтів" він детально інструктував про порядок оформлення документів та спосіб перетину кордону.

Такі послуги "бізнесмен" оцінював у 8 500 доларів США. Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час одержання ним неправомірних коштів за фіктивні документи.

Наразі затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Під час обшуків за місцями проживання та роботи одесити  вилучили готівку та документацію, що підтверджує його незаконний заробіток. Встановлюється повне коло учасників, причетних до схеми незаконного заробітку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліція викрила незаконну схему перетину кордону чоловіків призовного віку. За потрапляння до сусідньої країни зловмисники  брали з бажаючих уникнути мобілізації 3500 доларів США. Як виявилось, заробляти на призовниках спало на думку 27-річному одеситові, який для реалізації свого задуму залучив двох знайомих жінок віком 32 та 25 років.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися