Збитки екології на 150 тисяч грн: на Одещині правоохоронці затримали браконьєрів (відео)

В браконьєрів було вилучено понад 20 кг водних біоресурсів

Співробітники поліції та прикордонної служби спільно викрили двох браконьєрів, які діяли в акваторії Дністровського лиману поблизу селища Затока в Білгород-Дністровському районі. За оцінками екологів, їх дії завдали державі збитків на суму понад 150 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час спільного патрулювання узбережжя Дністровського лиману, сектор водної поліції та прикордонна служба помітили двох місцевих жителів у віці 24 і 49 років, які займалися рибальством з використанням заборонених знарядь лову – ятерів.

Правоохоронці конфіскували у зловмисників шість ятерів, кожен з яких мав довжину понад три метри, а також понад 21 кілограм різних біоресурсів, зокрема креветок, крабів, камбал і бичків. Заборонений улов був переданий на зберігання підприємству “Клест ЛТД”.

За даним фактом дізнавачі Білгород-Дністровського районного відділу поліції розпочали провадження за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Це правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що на Одещині двоє рибалок заподіяли шкоди державі на 1
20 тисяч гривень. Так, стало відомо, що місцевий мешканець Рені 9 травня, не маючи спеціального дозволу, рибалив на озері Ялпуг поблизу села Плавні, де вийшов на воду з метою незаконного вилову риби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися