В Одесі шахрайський кол-центр обкрадав банківські карти людей

Громадянам надходили дзвінки від осіб, які видавали себе за співробітників фінансових установ

Поліцейські викрили  у середмісті Одеси черговий шахрайський кол-центр. Офіс був облаштований у приміщенні, де до цього розміщувався комп’ютерний клуб, і налічував до 200 робочих місць. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Громадянам надходили дзвінки від осіб, які видавали себе за співробітників фінансових установ. Зловмисники повідомляли людям про нібито несанкціоноване списання грошей з їхніх банківських рахунків і просили конфіденційні дані банківських карток, щоб нібито заблокувати їх і зупинити незаконне втручання. Щойно шахраї отримували інформацію щодо строку дії карток, CVV-коду та ПІН-коду, відразу знімали з них кошти. 

Правоохоронці провели обшук в офісі кол-центру, вилучили 200 одиниць комп’ютерної техніки, 119 мобільних телефонів, обладнання SIP-телефонії, робочі блокноти та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Досудове розслідування триває. Призначено низку експертиз. Правоохоронці збирають докази для притягненні винних до відповідальності. 

Шановні громадяни, пам’ятайте, що працівники банківських установ не запитують ПІН-код, термін дії, а також коди безпеки CVV (три цифри на зворотному боці) банківської картки. Цю інформацію маєте знати лише ви – нікому її не розголошуйте і ніде не оприлюднюйте. Якщо ви все ж таки стали жертвою шахрайства, не зволікайте, негайно блокуйте свою банківську картку та телефонуйте на спецлінію "102", - йдеться в повідомленні. 


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Одеські прокурори засудили шахрайку, яка пропонувала експрокурору Одещини закрити справу стосовно нього через неіснуючого родича у САП. Мешканку Хмельниччини визнано виною утому, що вона, прикриваючись неіснуючими зв’язками, намагалась заволодіти 40 тисячами доларів. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися