В Одесі засудили військового моряка, який пішов воювати проти України

Наразі зрадника оголошено у розшук

Київський районний суд Одеси визнав винним у державній зраді колишнього капітана ІІ рангу військової частини з АР Крим, а нині командира російського фрегата "Адмірал Макаров". Він наказував обстрілювати Одесу та Миколаїв.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

У 2014 році капітан зрадив Україну та залишився на захопленій території півострова, присягнув рф та продовжив службу в російському флоті. У 2022 році російський корабель під його командуванням запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі.

Суд визнав колишнього українського військового винними у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі. Наразі зрадника оголошено у розшук. Покарання він відбуватиме з моменту затримання.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі затримали місцевого жителя якого підозрюють у державній зраді та розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Він передавав ворогу координати українських військ та інформацію про системи протиповітряної оборони в місті.

Також до 15 років засудили зрадника, який працював на фсб, щоб отримати квартиру в Криму. Після початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник "зливав" агресору інформацію про тренування українських Військово-морських сил в акваторії Чорного моря.








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися