В Одесі правоохоронці викрили підприємство у несплаті податків на майже 4 млн грн

Підприємство в Одесі фіктивно перераховувало кошти ФОПам за вигадані послуги

Співробітники БЕБ в Одеській області забезпечили компенсацію збитків, завданих Держбюджету підприємством, яке спеціалізується на виробництві електророзподільної та контрольної апаратури. У рамках проведеного досудового розслідування, було розкрито схему зловживань та ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Виявлено, що протягом періоду з січня 2020 по грудень 2022 року, посадові особи підприємства фіктивно перераховували кошти ФОПам за вигадані послуги, які надалі неправомірно приписувалися до витрат. Такий маніпулятивний підхід створив умови для ухилення від сплати податку на прибуток на загальну суму 3,7 млн грн.

Директору вказаного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів). Обвинувальний акт скеровано до суду. Сума завданих державі збитків компенсована у повному обсязі, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що майно санаторію на курорті "Куяльник" вартістю 1 млрд грн зареєстрували за державою. Одеська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення за позовом прокурора про повернення у державну власність майна.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися