На Одещині молодик, який привласнив пенсію жінки понесе покарання у в'язниці

Щойно на картку пенсіонерки нараховувалися кошти, юнак привласнював їх та витрачав на свій розсуд

Молодик із Березівщини, який шахрайським шляхом заволодів грошима самотньої літньої сусідки, отримав обвинувальний вирок суду. 19-річний хлопець періодично допомагав 73-річній жінці по господарству.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Бабуся настільки довіряла помічникові, що дала йому свою пенсійну банківську картку та повідомила пін-код, аби він перевірив стан рахунку. Зловмисник скористався цією нагодою і замінив номер телефону потерпілої, прив'язаний до її банківської картки, на свій, а надалі за допомогою мобільного додатку відслідковував грошові надходження. Щойно на картку пенсіонерки нараховувалися кошти, юнак привласнював їх та витрачав на свій розсуд.

Старенька запідозрила неладне і звернулася у поліцію лише за кілька місяців, коли сусід заволодів понад 16 тисячами гривень. Суд визнав хлопця винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки та два місяці. Молодик вже був судимий – у 2022 році за замах на крадіжку його засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Щоб не потрапити у таку ситуацію, як жінка, правоохоронці вкотре закликають громадян не передавати банківські картки стороннім особам і не повідомляти конфіденційну інформацію, зокрема паролі та CVV-коди, - наголошують поліцейські.

 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що нацполіція викрила організовану групу шахраїв, яка привласнила понад 20 млн грн під виглядом продажу автівок та квадрокоптерів для потреб військових. Зловмисники в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися