Махінації з податками та любов до комунізму: на Одещині затримали в.о. голови банку

Загальна сума несплати податків перевищує 100 млн гривень

Співробітники Територіального Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області повідомили про підозру в.о. голови правління одного з українських банків. Її звинувачують в ухиленні від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Під час розслідування встановлено, що співробітники банку протягом двох місяців не фіксували у звітності зобов’язання з податку на додану вартість, що призвело до ненадходження до Держбюджету понад 102 млн грн.

Під час обшуку в помешканні фігурантки було знайдено георгіївські стрічки, пропагандистські матеріали та заборонену символіку комуністичного тоталітарного режиму. За додатковою інформацією, вилучено також газові пістолети, жорсткі диски та оргтехніку. Загальна сума конфіскації перевищує майже 600 тис. грн.

На підставі зібраних доказів та матеріалів судово-економічних експертиз, вказаній особі повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що співробітники БЕБ в Одеській області забезпечили компенсацію збитків, завданих Держбюджету підприємством, яке спеціалізується на виробництві електророзподільної та контрольної апаратури. У рамках проведеного досудового розслідування, було розкрито схему зловживань та ухилення від сплати податків.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися