Виправдовували обстріли Одеси та чекали на окупацію: СБУ затримала двох посадовиць

Жінки з Миколаєва заперечували існування України

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали двох посадовиць АТ “Миколаївобленерго”. Їх звинувачують в публічній підтримці збройній агресії РФ та намаганнях поширити пропаганду проти України.

Про це повідомляє СБУ.

Фігурантками цієї справи стали очільниця підрозділу та її заступниця. Згідно зі зібраними доказами, вони систематично спростовували факт існування України як держави та сповідували негативний наратив щодо її територіальної цілісності.

Слідство встановило, що в ході розмов з колегами та підлеглими вони виправдовували ракетні удари по Одесі та закликали до вбивства українців, які протистоять російським агресорам. Крім цього, обидві жінки висловлювали сподівання на оперативну окупацію Києва, Донбасу та Миколаївщини. 


На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили фігуранткам про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • Ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);

  • Ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірності, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисницям загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одеській області правоохоронці затримали чоловіка, який активно розповсюджував деструктивний контент та антиукраїнські наративи, що відображали позицію російської пропаганди. За такі дії йому загрожує позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися