Виїхав на тротуар та збив жінку: на Одещині судитимуть нетверезого водія

Вміст алкоголю в крові водія перевищував норму в 14 разів

На Одещині сталася дорожньо-транспортна пригода, коли нетверезий водій без водійського посвідчення скоїв наїзд на пішохода. За такі дії чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За повідомленням поліції, 33-річний житель міста, керуючи автомобілем "ВАЗ", з’їхав  на тротуар та збив жінку 34 років. Наслідком цього були тяжкі тілесні ушкодження потерпілої, яка в результаті аварії отримала переломи плечової кістки, забої голови та стопи.

Виявилося, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, як показав тест. Вміст алкоголю у його організмі був більше ніж в 14 разів вище норми. Крім цього, виявилось, що водій позбавлений права керувати транспортними засобами, оскільки раніше він порушував ПДР.

Правопорушника затримали у процесуальному порядку. Слідчі поліції повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження. Це правопорушення кваліфікується частиною 1 ст. 286-1 КК України й карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років. На час слідства підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.  Слідчі дії тривають, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що поліцейські розслідують обставини ДТП на трасі Одеса – Рені. Вона сталася 10 серпня, близько десятої години вечора в межах села Великий Дальник. Водій вантажівки наїхав на 17-річну дівчину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися