В Одесі засудили учасника терористичної організації “ЛНР”: скільки років ув’язнення він отримав

Чоловік у 2014 році поїхав до РФ, але згодом повернувся в Україну на Одещину

Суд в Одесі виніс вирок учаснику так званого батальйону "Русь", який брав участь у діяльності терористичної організації "ЛНР". Згідно з обвинуваченням, учасник вступив до збройного підрозділу "ЛНР" у 2014 році та виконував різні обов'язки, пов'язані з підтримкою організації.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Прокурори Одеської обласної прокуратури успішно довели обвинувачення проти мешканця Дніпровщини, засудивши його за участь у терористичній організації відповідно до статті 258-3 частини 1 Кримінального кодексу України. Суд наклав покарання у вигляді 8 років позбавлення волі, а також конфіскував майно засудженого.

Діяльність у "ЛНР" 

За доказами прокуратури, учасник батальйону "Русь" приєднався до "ЛНР" у 2014 році та брав активну участь у їхній діяльності. Він був призначений водієм багатоцільового тягача легкого броньованого транспортера МТ-ЛБ з позивним "Рижий". По чергуваннях він обслуговував блокпости в районі міста Щастя Луганської області.

Повернення на Одещину

В кінці грудня 2014 року засуджений покинув ряди терористичної організації та виїхав до Росії. Проте пізніше він повернувся до України та оселився в одному з населених пунктів на Одещині, де і був затриманий в лютому 2023 року. Весь цей час він перебував під вартою. Під час судового засідання засуджений визнав свою вину.

Нагадаємо, що бойовика "ДНР", який був фігурантом легендарної справи одеських "комсомольців-терористів", засудили до 15 років за ґратами. Уродженця Одеси засудили за участь у терористичній організації.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися