На Одещині чоловік постане перед судом за незаконну вирубку дерев

Своїми діями мешканець Одещини завдав шкоди на суму понад 11 тисяч грн

27-річного жителя Одещини судитимуть за незаконну вирубку дерев на території Національного природного парку “Тузлівські лимани”. Чоловік використав бензопилу для спиляння дерев без відповідних дозволів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Місцевого чоловіка впіймали на початку січня під час спільних профілактичних дій співробітники сектору водної поліції та оперативно-розшукового відділу морської охорони. Виявилось, що чоловік використовував бензопилу, щоб спиляти дерева з об’єкта природно-заповідного фонду. Він завантажив дерева, зокрема дуб, скумпію та клен діаметром від 6 до 37 см, до свого автомобіля з причепом.

Правоохоронці вилучили автомобіль з причепом, деревину та інструменти, що використовувалися в злочині. За результатами проведеної судової інженерно-екологічної експертизи, збитки, завдані природі та державі, оцінили у понад 11 тисяч гривень.

Зібравши докази протиправних дій фігуранта і визнавши їх достатніми, слідчі висунули йому обвинувачення у незаконній порубці дерев, вчиненій на об’єкті природно-заповідного фонду. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 246 КК України і карається штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 25500 до 34000 гривень, або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що мешканця Одещини обвинувачують у незаконній вирубці дерев у захисних лісових насадженнях, що призвело до серйозних наслідків для довкілля. Чоловіку загрожує позбавлення волі через його дії, які негативно вплинули на лісну екосистему та спричинили збитки державі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися