Поліцейські затримали "ворів у законі", які налагодили схему в Одесі

На так званих "сходках" фігуранти прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з "общака"

Правоохоронці судитимуть "ворів у законі" "Умку" та "Лашу Свана". Вони, перебуваючи у статусі підозрюваних у справі щодо поширення злочинного впливу, для вирішення конфліктів та координації кримінальної діяльності організували та взяли участь у трьох злочинних "сходках"  на території України.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

На так званих "сходках" фігуранти прийняли рішення про виділення фінансової допомоги з так званого "злодійського общака" на "святкові потреби" криміналітету та "ворів в законі", які знаходяться за ґратами. Також наділили ширшими повноваженнями лідера ОЗГ - збір коштів, одержаних злочинним шляхом на території Одеси.

За погодженням з Офісом Генерального прокурора обвинувальний акт стосовно двох осіб, які перебувають у статусі "вора в законі" скеровано до суду. "Умка" та "Лаша Сван" обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 255-2 (Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Служба безпеки України (СБУ) продовжує активно боротися з корупційними схемами, спрямованими на ухилення від мобілізації. Нещодавно правоохоронці виявили та ліквідували ще 7 таких схем.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися