“Можна подзвонити”: в Одесі судитимуть чоловіка за шахрайство з телефоном

Мешканець Одеси вирішив шахрайством виманити гаджет свого знайомого

46-річний мешканець Одеси опинився під підозрою у шахрайстві з мобільним телефоном. За такі дії йому загрожує штраф або обмеження волі до трьох років.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

За інформацією правоохоронців, чоловік звернувся до свого знайомого з проханням позичити мобільний телефон для телефонного дзвінка. Однак, коли власник телефону відвернувся на хвилину, шахрай зник разом з гаджетом.

Потерпілий, 44-річний одесит, негайно звернувся до поліції, що спричинило початок кримінального провадження. Правоохоронці розшукали підозрюваного та вилучили у нього чужий телефон, який він залишив у користування.

picture

Зібравши необхідну кількість доказів, поліцейські територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, що передбачено ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Це правопорушення карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 51000 гривень, або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що правоохоронці викрили 37-річну місцеву мешканку, яка вчинила шахрайство з чужими мобільними телефонами. За даними слідства, зловмисниця діяла в районі магазинів Хаджибейського району міста.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися