Шахрайська схема: як одеситці вдалось ошукати вісім осіб

Шахрайка просила в людей телефони аби подзвонити та викрадала гаджети

Правоохоронці викрили 37-річну місцеву мешканку, яка вчинила шахрайство з чужими мобільними телефонами. За даними слідства, зловмисниця діяла в районі магазинів Хаджибейського району міста.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Жінка підходила до незнайомців, прохала позичити її телефон для дзвінка, а коли власники відволікались вона швидко тікала. Під час обшуку поліцейські виявили, що жінка встигла продати шість телефонів, але два залишилися в неї. Всі гаджети були вилучені і їх повернули власникам.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури повідомили фігурантці про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України - у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, — розповіла заступник начальника слідчого відділу територіального відділення поліції Анастасія Черненко.

Одеситці може загрожувати штраф від 51000 до 68000 гривень, виправні роботи строком від одного до двох років, обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до трьох років.

picture

Поліція закликає мешканців бути уважними та уникати подібних ситуацій, зокрема, не віддавати свої гаджети незнайомцям навіть на мить, а в разі потреби дзвонити за вказаними номерами самостійно.

Нагадаємо, в Одесі поліція розкрила злочинну схему з викраденням мобільних телефонів за допомогою фальшивих термінових дзвінків. Двоє чоловіків, які використовували довіру потерпілих, були затримані правоохоронцями.

Також ми писали, що 27-річний одесит обманював жителів різних областей України, пропонуючи їм непотрібні йому речі безплатно. Однак за доставлення він просив скинути йому гроші, після чого не виходив на зв’язок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися