Збут на 14 мільйонів гривень: на Одещині викрили “нарколабораторію"

Зловмисники планували виготовити 20 кілограмів наркотику та продати його “оптовим покупцям”

На Одещині правоохоронці викрили злочинну схему, яка була спрямована на виготовлення та збут небезпечних синтетичних наркотиків на суму понад 14 мільйонів гривень. За такі дії зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Група злочинців, які мають попередні засудження за крадіжки та незаконне заволодіння транспортними засобами, обладнала спеціальний цех для виробництва синтетичного наркотику. Вони планували виготовити 20 кілограмів цієї небезпечної речовини та поставити її оптовим покупцям, включаючи постачання до одеської виправної колонії та інших місць позбавлення волі. Зловмисники не обмежилися лише своєю групою; вони залучили до своєї діяльності 17-річного підлітка та іншого чоловіка, який вже перебуває під вартою як підозрюваний у збуті наркотичних речовин в Одесі.

Злочинне угруповання викрили на початковій стадії виробництва наркотичних засобів. Під час обшуків в "нарколабораторії" вилучено понад 7,5 кілограма наркотичної речовини "a-PvP", понад 120 літрів наркотичної речовини у вільній формі, обладнання для виробництва, а також важливі докази злочинної діяльності. Наркотичні речовини направлені на експертні дослідження.

Після проведення всіх експертиз буде вирішуватися питання щодо повідомлення чоловікам про підозру за ст. 313 ККУ, за якою кваліфікується викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням. Також в ході слідства вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру й іншим учасникам злочину. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили поширення впливу лідера міжетнічного організованого злочинного угруповання. Воно займалося постачанням наркотиків до виправної колонії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися