На Одещині троє чоловіків та двоє жінок понесуть покарання за вчинення домашнього насильства

Якщо ж домашнє насильство набуде систематичного характеру відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань

За два дні поліцейські Одещини склали протоколи відносно п’ятьох громадян за вчинення домашнього насильства. Троє чоловіків та двоє жінок з Курісовської, Розквітівської та Березівської територіальних громад вчинили психологічне й економічне насильство над дружинами, чоловіками та дітьми.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Серед домашніх дебоширів є сімейна пара. Чоловік з дружиною віком 36 років посварилися на ґрунті ревнощів. Вона виставила його за двері, а він почав на неї  нецензурно лаятись. Ще двоє чоловіків 37 та 58 років вчиняли сварки своїм дружинам, ображали та погрожували фізичною розправою будучи у стані алкогольного сп’яніння. А ось літня жінка ображала брутальною лайкою свого дорослого сина, згадуючи накопичені на нього образи

Відносно правопорушників поліцейські склали протоколи за вчинення домашнього насильства психологічного та економічного характеру, за частиною 1 статті 173-2 КУпАП. Санкція статті передбачає стягнення у вигляді  штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 340 гривень, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб, - йдеться в повідомленні. 

Наступного разу на них чекатиме більш суворе покарання. Якщо ж домашнє насильство набуде систематичного характеру відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Максимальне покарання, яке передбачене санкцією вказаної статті, до двох років позбавлення волі. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині 48-річну жительку Ізмаїла можуть посадити з ґрати  за домашнє насильство над матір’ю. Вона, будучи у нетверезому стані, неодноразово словесно ображала та принижувала свою 78-річну матір, з якою спільно проживає.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися