Вигаданий магазин та товари: на Одещині викрили онлайн-шахрайку

Мешканка Одещини виманила з потерпілих загалом 16 тисяч гривень за товари, яких не існувало

На Одещині правоохоронці викрили в онлайн-шахрайстві 32-річну мешканку Подільського району. Вона продавала в інтернеті вигадані товари та виманювала з потерпілих гроші.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Семеро громадян стали жертвами 32-річної шахрайки, яка створила фейкові інтернет-магазини, пропонуючи неймовірно вигідні угоди на товари, які фактично не існували. Загальна сума, яку вона виманила у своїх жертв, сягає 16 тисяч гривень.

Їй вдалося завести кілька різних “крамниць” на одній з популярних інтернет-платформ. Іграшки, велосипеди, одяг, взуття та навіть гойдалки – асортимент був вражаючий. Вона підтверджувала наявність товару та його високу якість, пропонуючи зацікавленим покупцям низьку ціну. Після оплати вартості на картковий рахунок, який вона надавала, зв’язок з продавцем обривався, і відправлення замовлення не відбувалося.

Однією з постраждалих стала жителька Чернігівщини, яка звернулася до поліції зі скаргою на невідправлене замовлення. Внаслідок ретельних слідчих дій та співпраці з чернігівськими правоохоронцями, зловмисниця була викрита.

Також встановлено, що жінка використовувала декілька банківських рахунків для обману громадян. Наразі, їй загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі.

Нагадаємо, що 27-річний одесит обманював жителів різних областей України, пропонуючи їм непотрібні йому речі безплатно. Однак за доставку він просив скинути йому гроші, після чого не виходив на зв’язок.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися