В Одесі правоохоронці затримали військового ЗСУ під час збуту наркотичних засобів

Чоловік також намагався втягнути у свою оборудку прикордонників ДПСУ

В Одесі військовослужбовцю однієї з військових частин Збройних Сил України (ЗСУ) повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, зокрема канабісу. За такі дії йому може загрожувати до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За даними слідства, військовослужбовець, який є матросом, діяв з метою незаконного збагачення, продаючи наркотичний засіб “канабіс”. Його спроби втягнути до цієї схеми військовослужбовців Державної прикордонної служби України (ДПСУ) також не залишилися непоміченими.

Правоохоронці затримали підозрюваного 24 серпня 2023 року, під час операції, коли він намагався продати 10 грамів “канабісу” військовослужбовцю ДПСУ за 5000 тисяч гривень. Також зазначається, що декілька місяців тому підозрюваний спробував здійснити подібну угоду з одним із працівників ДПСУ.

Наразі затриманому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по 26 прикордонному загону ДПСУ, — йдеться в повідомленні.

picture

Нагадаємо, що на Одещині суд прийняв обвинувальний вирок стосовно місцевого жителя, який був викритий поліцією в незаконному виготовленні та зберіганні канабісу. Чоловік 52 років, має сплатити штраф у розмірі 17000 гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися