На Одещині нетверезому водію, який пропонував хабар правоохоронцю, загрожує в'язниця

Раніше чоловіка суд позбавив на рік права керування транспортними засобами за нетверезе керування

На Одещині 57-річний чоловік запропонував хабар правоохоронцям, коли його викрили у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, не пристебнутим ременем безпеки, без посвідчення водія та поліса страхування. Результат перевірки керманича на наявність алкоголю в організмі показав 2,75 проміле.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Під час патрулювання поліцейські зупинили автомобіль "ВАЗ" під керуванням жителя Стрюківської ОТГ, який не був пристебнутий ременями безпеки. Крім того, як виявилося, водій мав явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. 

Під час перевірки документів правоохоронці встановили, що чоловік не має поліса страхування цивільно-правової відповідальності та водійського посвідчення, оскільки у грудні минулого року за нетверезе водіння суд позбавив його на рік права керування транспортними засобами.

Сподіваючись уникнути покарання, громадянин запропонував правоохоронцям гроші у, а почувши відмову та попередження про кримінальну відповідальність за такі дії, не зупинився і продовжив наполягати на своєму.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Дії правопорушника були задокументовані, а відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті тягне за собою покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 тисяч до 68 тисяч гривень, або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині на водія склали адміністративні матеріали одразу за чотирма статтями КУпАП.  Нещодавно між селами Демидове та Михайло-Олександрівка Березівського району 48-річний чоловік не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, де автомобіль перекинувся.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися