В Одесі чоловік обманом намагався вкрасти прикраси у літньої жінки: подробиці

Вартість сережок, які намагався вкрасти зловмисник становить приблизно 600 грн

В Одесі правоохоронці затримали зловмисника, який намагався обікрасти літню жінку. За такі дії йому загрожує до від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Поліцейські з'ясували, що зловмисник підійшов до 72-річної одеситки на вулиці Варненській, представившись представником "Допомоги з виплат пенсіонерам". Він вмовив жінку пустити його до своєї квартири під приводом перерахунку та підвищення пенсійних виплат. Під час спілкування у кухні, під виглядом зацікавленості до розмови, зловмисник заволодів срібними сережками жінки. Проте, жінка помітила відсутність сережок у коробці та негайно викликала поліцію.

Після прибуття на місце правоохоронці встановили, що чоловік встиг викрасти коштовності, вартістю приблизно 600 гривень. Після затримання та обшуку виявленої особи, викрадені прикраси були вилучені.

За наявності достатньої кількості зібраних речових доказів, слідчі повідомили правопорушнику про підозру у замаху на таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці затримали двох чоловіків, які обікрали квартиру у Пересипському районі міста. За такі дії зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися