Автомобільні “підстави” в Одесі: розпочато ще одне кримінальне провадження

Зловмисники імітували ДТП в якому нібито винна жертва та пропонували розплатитися на місці

Поліція Одеси розпочала розслідування щодо незаконних автомобільних "підстав" на дорогах міста. За підозрою у шахрайстві, зібравши додаткові дані для слідства, правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Схема Дій Зловмисників

За попередніми даними, фігуранти цієї кримінальної схеми використовували два автомобілі - Mercedes-Benz S500L та Volkswagen Passat. Перед реалізацією своєї злочинної схеми, вони пошкодили лакофарбове покриття одного з авто, а потім на дорозі влаштовували імітацію дорожньо-транспортної пригоди.

Спосіб Обману

Один з автомобілів прилаштовувався до "жертви" на дорозі, намагаючись залишитися непомітним для водія, а інший різко перебудовувався, провокуючи "жертву" на різкий маневр. Після цього зловмисники вказували водієві на пошкодження на автівці та погрожували створенням подальших "проблем", пропонуючи “вирішити питання”, сплачуючи кошти.

Засоби для Шахрайства

Для втілення цієї схеми, зловмисники підміняли реєстраційні номери автомобілів та використовували липку стрічку для зміни літер на номерних знаках, щоб створити інші літери. Поліція вже виявила та вилучила декілька комплектів підроблених номерів, а також інші предмети, які можуть мати важливе значення для розслідування.

Нагадаємо, що поліцейські викрили групу осіб, які імітували ДТП та вимагали у водіїв гроші за “вирішення питання”. “Жертву” втягували в аварію у такий спосіб, щоб виглядало ніби вона порушила правила дорожнього руху і пошкодила чужий транспортний засіб. Далі водієві пропонувалось “залагодити провину” сплатою грошей



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися