Хабарі на ремонті укриттів: на Одещині викрили корупційну схему посадовця

Чоловік вимагав хабаря у 10% від загальної суми ремонту бомбосховищ

Служба безпеки України (СБУ) викрила голову однієї з обʼєднаних територіальних громад Одеської області в корупційній схемі, пов'язаній з тендерами на ремонт бомбосховища. За такі дії посадовцю загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє СБУ.

За даними СБУ, голова однієї з громад Березівського району Одещини впливав на хід і результати тендерів, вимагаючи та отримуючи неправомірну вигоду від комерційної структури. Ця вигода була сплачена в обмін на перемогу у конкурсі та укладання договору на ремонт бомбосховища.

Сума хабаря становила 100 тисяч гривень, що дорівнювало 10% від загальної вартості ремонту. В разі відмови від "данини", голова громади загрожував унеможливити підряднику подальшу участь в тендерах та укладанні договорів.

Оперативники СБУ задокументували процес отримання хабаря та затримали голову громади під час одержання другої частини неправомірної вигоди. Розслідування також встановило, що ремонтні роботи бомбосховища були здійснені наприкінці 2022 року.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди). Тривають слідчі дії для з’ясування всіх обставин правопорушення та встановлення всіх причетних до оборудки осіб, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі начальник речової служби тилу постане перед судом за хабар у 100 тис. грн. За даними слідства, офіцер, разом із заступником командира з тилу військової частини вимагали від підлеглого військовослужбовця, психолога радіорелейного батальйону, неправомірну вигоду в сумі 120 тис. гривень. 


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6773


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися