На Одещині засудили крадія-рецидивіста: який вирок виніс суд

Мешканець Одещини, якого не встигли засудити за одну крадіжку, скоїв одразу другу

На Одещині 22-річний мешканець Подільського району отримав обвинувальний вирок суду через скоєння двох майнових злочинів. Відповідно до рішення суду він отримав покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим терміном.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Минулої осені 44-річний місцевий мешканець звернувся до поліції зі скаргою про викрадення автомобільної магнітоли, інструментів та дизельного пального з його комбайна. Слідчі встановили, що це вчинив односелець позивача, використовуючи залишений ключ від кабіни. Внаслідок цього, майновий збиток склав трохи більше ніж 3500 гривень.

Повторне Порушення

Ще до початку судового слухання, обвинувачений вчинив ще одну крадіжку. Він пошкодив замок вхідних дверей літньої кухні односельчанки та вкрав її харчові продукти. Крім цього, зловмисник виніс понад 42000 гривень з її будинку. Поліція виявила та затримала його, і чоловік зізнався у скоєних діях.

Зібравши достатньо доказів, поліція висунула ще одне обвинувачення проти нього у скоєнні таємної крадіжки та вторгненні у житло під час воєнного стану. Цей кримінальний вчинок також кваліфікується за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти по обох кримінальних провадженнях розглядалися в одному судовому засіданні. Суд визнав підсудного винним і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним строком три роки. Протягом іспитового терміну засуджений повинен приходити на відмітку до уповноваженого органу з питань пробації та інформувати про зміну місця проживання й роботи. Якщо чоловік у цей період знову порушить Закон, йому може загрожувати реальне ув’язнення, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці затримали двох чоловіків, які обікрали квартиру у Пересипському районі міста. За такі дії зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися