Кібершахрайство в Одесі: правоохоронці викрили два кол-центри в місті

В результаті обшуків в Одесі було вилучено понад 60 комп’ютерів та ноутбуків

В Одесі правоохоронці викрили ще два шахрайські кол-центри, які діяли на території Приморського району. У результаті санкціонованих обшуків вилучено понад 60 комп'ютерів, ноутбуків та іншої техніки.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Зловмисники встановили спеціальні офіси з SIP-телефонією та обчислювальною технікою, що допомагали їм здійснювати кібершахрайство. Вони намагались виманити конфіденційні дані банківських карток, видаючи себе за представників фінансових установ. Виступаючи як співробітники банків, злочинці переконували громадян у тому, що з їхніх рахунків проводяться несанкціоновані операції. Після отримання інформації про банківські картки, зловмисники негайно знімали гроші з рахунків довірливих громадян.

Зараз поліція продовжує провадження згідно зі статтею 190 Кримінального кодексу України, що стосується шахрайства, здійсненого за допомогою електронно-обчислювальної техніки. Результати розслідування будуть оприлюднені пізніше.

Вкотре звертаємо увагу громадян на те, що працівники банківських установ за жодних умов не запитують ПІН-код, термін дії, а також коди безпеки CVV (три цифри на зворотному боці) банківської картки. Ці дані не потрібні для блокування картки у разі підозрілих транзакцій. Подібну інформацію маєте знати лише ви – нікому її не розголошуйте і ніде не оприлюднюйте, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одеські правоохоронці у співпраці з польськими колегами затримали підозрюваного, що брав участь у функціонуванні шахрайського “кол-центру” в Одесі. Діяльність цієї організації була припинена у 2021 році.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися