Прикордонники Одещини затримали на кордоні 10 військовозобов'язаних чоловіків

В інтернеті вони зв’язались з організатором, який надавав вказівки та напрямок для руху

Прикордонники Подільського у двох випадках викрили двох пособників та одного організатора переправлення осіб через державний кордон осіб, а також 10 правопорушників, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

На околиці села Ставрове, що на Одещині, охоронці кордону зупинили два автомобілі марки "Мазда" та "Фольксваген". За кермом автівок знаходились місцеві жителі, в салоні –  п’ятеро пасажирів – громадян України. З’ясувалося, що українці, жителі Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Київської та Одеської областей, вирішили незаконно потрапити за кордон, щоб уникнути призову на військову службу.

Для цього через інтернет вони зв’язались з організатором. Він повідомив, що їм необхідно дістатися до залізничної станції у прикордоння, там їх зустрінуть і вивезуть до місця переправлення. За це вони мали заплатити по 4200 доларів США з кожного.

Також на околиці с. Самійлівка, що на Одещині, правоохоронці зупинили 5 громадян України, які рухались в напряму державного кордону. Жителі Дніпропетровської та Одеської областей також намагались незаконно потрапити до Молдови. В інтернеті вони зв’язались з організатором, який надавав вказівки та напрямок для руху до місця перетину кордону. За це вони заплатили по 2500 доларів США з кожного.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що правоохоронці по всій Україні проводять комплексне відпрацювання територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісій, щоб виявити корупційні схеми ухилення від призову.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися